top of page

Pohjois-Tallinnan pyöräretki 

0Q5B1834.jpg

Koe aito Tallinna pyöräillen! Retken aloituspaikka on legendaarinen Kalamaja (osoite: Malmi 8) aivan vanhan kaupungin läheisyydessä, josta matkaamme kohti pohjoista upeiden puistojen, uusien ja vanhojen asuinalueiden kautta Tallinnan pohjoisimpaan pisteeseen Kopliin. Sieltä matkamme jatkuu Stroomi rannalle ja lopulta Pelgulinnan puutaloalueen kautta Telliskiveen ja takaisin Kalamajaan. Retki on monipuolinen sekoitus vanhaa ja uutta arkkitehtuuria, aitoa elämää, neuvostoajan havinaa, kulttuuria, taidetta ja kohtaloita. Jos haluat nähdä Tallinnan monet kasvot, on Pohjois-Tallinnan pyöräretki juuri sinua varten. 

0Q5B2018.jpg

Aloituspaikka: Kalamaja, osoite: Malmi 8

Kesto: 2,5-3 tuntia

Matka: n. 18 km

Hinta: 30€/henkilö (sis. oppaan palvelut, pyörä, kypärä)

Varaaminen: Etukäteisvaraus, 2-12 osallistujaa

Lähtöaika: Joka päivä klo 11.00, 15.00 ja 19.00

Lähtöpaikka: Kalamaja (Malmi 8)

Käyntikohteet:

1. Kulttuuri Katel, EKKM ja Linnahall

2. Kalaranna

3. Vanha Patarein vankila    
4. Lennusadam/ Lentosatama          

5. Noblessner

6. Kalamaja Kalmistupark  

7. Manufaktuur, Sitsin tehtaat

8. Koplin Kasino

9. Kopli Kalmistupark/ haustausmaapuisto

10. Paljassaare mägi

11. Kopli Liinid

12 Koplin päätepysäkki 

13. Põhjalan kumisaapastehdas 

14. Stroomin hiekkaranta ja -puisto 

15. Pelgulinnan vanha puutaloalue 

16. Telliskiven luova keskus

17. Balti Jaama turg

 

Reitin pituus n. 18km. Kesto n. 3 tuntia.       

0Q5B2093.jpg

Tallinna on monella tapaa mielenkiintoinen kaupunki. Ja meidän mielestämme siihen tutustuminen vanhan kaupungin lisäksi on enemmän kuin suotavaa. 

Pohjois-Tallinnan pyöräretkemme keskittyy Tallinnan pohjoiseen osaan eli Koplin niemimaan alueeseen, johon kuuluvat mm. seuraavat asuinalueet: Telliskivi, Kalamaja, Noblessner, Karjamaa, Sitsi, Kopli, Paljassaare, Pelguranna ja Pelgulinna.

0Q5B2779-Pano.jpg
0Q5B2064 2.jpg
0Q5B2491.jpg

Näistä asuinalueista Venäjän vallan aika on vaikuttanut eniten Kopliin. Ennen toista maailmansotaa alueesta suunniteltiin idyllinen ja värikäs lähinnä omakoti- ja paritaloista rakentuva puutaloalue. Historia päätti kuitenkin toisin ja Venäjän vallan aikana alueelle rakentui paljon teollisuutta ja harmaita korkeita kerrostaloja. 

Kopli (Suomeksi: laidunalue) oli 1990-luvulla vielä vaarallinen paikka. Siellä pitivät majaansa mm. erilaiset rikollisryhmät, mafia  ja sitä myöden elämä oli monella tapaa värikästä. 

Nykyään Kopli on rauhallinen, vehreä ja mielenkiintoisesti kehittyvä trendikäs asuinalue, joka on varsinkin nuorempien ja lapsiperheiden suosiossa. 

0Q5B1917.jpg
0Q5B2085.jpg

Pohjois-Tallinnan pyöräretkellä pääset muutamassa tunnissa kokemaan Koplin niemimaana hurjan historian, vanhan ja uuden arkkitehtuurin yhteen sulautumisen ja alueen toivottavasti erittäin kirkkaan tulevaisuuden. Vastaamme mielellämme lisäkysymyksiin. Pohjois-Tallinnan pyöräretken voit varata tämän sivun ylälaidasta.

0Q5B2701.jpg
0Q5B1857.jpg

Kaikki retkemme on suunniteltu mahdollisimman turvallisiksi ja helposti pyöräiltäviksi. Etenemisvauhti on rauhallinen ja kaikki mukana olevat huomioon ottava. Retkiä järjestetään suomeksi ja englanniksi. Tervetuloa mukaan!

0Q5B2152.jpg
bottom of page