Pohjois-Tallinnan pyöräretki 

Koe aito Tallinna pyöräillen! Retken aloituspaikka on legendaarinen Balti Jaama Turg ( Baltic Station Market) aivan vanhan kaupungin läheisyydessä, josta matkaamme kohti pohjoista upeiden puistojen, uusien ja vanhojen asuinalueiden kautta Tallinnan pohjoisimpaan pisteeseen Kopliin. Sieltä matkamme jatkuu Stroomi rannalle ja lopulta Pelgulinnan puutaloalueen kautta Telliskiveen ja takaisin Balti Jaama Turgille. Retki on monipuolinen sekoitus vanhaa ja uutta arkkitehtuuria, aitoa elämää, neuvostoajan havinaa, kulttuuria, taidetta ja kohtaloita. Jos haluat nähdä Tallinnan monet kasvot, on Pohjois-Tallinnan pyöräretki juuri sinua varten. 

Aloituspaikka: Balti Jaama Turg / Baltic Station Market (Sveta Baarin edestä)

Kesto: 2,5-3 tuntia

Matka: n. 14 km

Hinta: 25 e/henkilö (sis. oppaan palvelut,pyörä, kypärä)

Varaaminen: Etukäteisvaraus, 2-12 osallistujaa

Lähtöaika: Joka päivä klo 11.00 ja 15.00

-Aloitus: Balti Jaama Turg

-Näkymä vanhaan kaupunkiin

-Tallinnan Kulttuuri Katel, EKKM ja Linnahall

-Vanha Patarein vankila ja   
-Lentosatama/Lennusadam          

-Noblessnerin satama ja sen moderni asuinalue                   

-Koplin Kasino - tästä Kopli alkaa

-Koplin haustausmaapuisto 

-Kopli Liin- uusi asuinalue

-Koplin päätepysäkki  -  tätä pohjoisemmaksi et Tallinnassa pääse

-Põhjalan kumisaapastehdas - uusi Telliskivi?

-Stroomin hiekkaranta ja -puisto - paikallisten paratiisi

-Pelgulinnan vanha puutaloalue 

-Telliskiven luova keskus        

-Retken loppu: Baltic Jaama turg - Rautatieaseman uusi kauppahalli ja sen ympäristö 

Tallinna on monella tapaa mielenkiintoinen kaupunki. Ja meidän mielestämme siihen tutustuminen vanhan kaupungin lisäksi on enemmän kuin suotavaa. 

Pohjois-Tallinnan pyöräretkemme keskittyy Tallinnan pohjoiseen osaan eli Koplin niemimaan alueeseen, johon kuuluvat mm. seuraavat asuinalueet: Telliskivi, Kalamaja, Noblessner, Karjamaa, Sitsi, Kopli, Paljassaare, Pelguranna ja Pelgulinna.

Näistä asuinalueista Venäjän vallan aika on vaikuttanut eniten Kopliin. Ennen toista maailmansotaa alueesta suunniteltiin idyllinen ja värikäs lähinnä omakoti ja paritaloista rakentuva puutaloalue. Historia päätti kuitenkin toisin ja Venäjän vallan aikana alueelle rakentui paljon teollisuutta ja harmaita korkeita kerrostaloja. 

Kopli (Suomeksi: laidunalue) oli 1990-luvulla vielä vaarallinen paikka. Siellä pitivät majaansa mm. erilaiset rikollisryhmät ja elämä oli monella tapaa värikästä. 

Nykyään Kopli on rauhallinen, vehreä ja mielenkiintoisesti kehittyvä asuinalue, joka on varsinkin nuorempien ja lapsiperheiden suosiossa. 

Pohjois-Tallinnan pyöräretkellä pääset muutamassa tunnissa kokemaan Koplin niemimaana hurjan historian, vanhan ja uuden arkkitehtuurin yhteen sulautumisen ja alueen toivottavasti erittäin kirkkaan tulevaisuuden. Vastaamme mielellämme lisäkysymyksiin. Pohjois-Tallinnan pyöräretken voit varata tämän sivun ylä- tai alalaidasta.

Kaikki retkemme on suunniteltu mahdollisimman turvallisiksi ja helposti pyöräiltäviksi. Etenemisvauhti on rauhallinen ja kaikki mukana olevat huomioon ottava. Retkiä järjestetään suomeksi ja englanniksi. Tervetuloa mukaan!

Don't miss tour! Join our mailing list today!

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black YouTube Icon
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now